Bli en erfaren trader

Jag började studera binära optioner för knappt ett år sen och hade absolut ingen erfarenhet sedan tidigare.
Många traders rekommenderade mig att träna på ett demokonto först.
Det var precis där min resa började. Mitt mål var att bevisa för mig själv att jag kunde få goda resultat på demokontot innan jag började handla med riktiga pengar.

Tyvärr finns det begränsningar på hur mycket man kan utvecklas genom att endast demo-tradea.
Demokontot är jättebra redskap för att lära sig hur brokerns plattform (dvs mäklarens websida)  fungerar. Dessutom är det alltid en bra idé att testa en ny strategi som du är intresserad av,
på demokontot först.
Men för att få den riktiga upplevelsen och kunna utvecklas som trader måste du tradea på riktigt.
Det är en annorlunda känsla att handla optioner med riktiga pengar än på ett demokonto.
Själv, jämför jag det med min tid som kickboxare, trots mycket träning så var man alltid nervös när man skulle in i ringen och gå en match. Då var det en tävling, det fanns vinnare och förlorare.
Det är samma känsla när du tradear på ditt riktiga konto, eftersom du kan förlora dina pengar.
Som en tröst så kan du se varje förlust som en ny erfarenhet. Huvudsaken är att du lär dig att utvärdera alla dina vinster och förluster. Om du gör det, kommer du garanterat att bli bättre och bättre.

Hur utvärderar du dina framgångar/misstag?
Du kanske har fått höra att det är viktigt att skapa en dagbok.
Däremot kan det vara svårt att förstå hur man ska föra en dagbok och hur den kan vara till nytta.
Som jag nämnde tidigare så kan du både vinna och förlora.
Men det som spelar roll är hur du hanterar en förlust eller en vinst.
I början blev jag alltid arg och ledsen när jag förlorade en trade, istället borde jag ha uppmärksammat mina misstag. Varje gång jag vann en trade, brydde jag mig inte om huruvida det berodde på tur eller erfarenhet… Jag sprang helt enkelt ifrån utmärkta möjligheter att få lära mig något värdefullt.

Detta ledde till att jag bestämde mig för att börja föra dagbok över mina trades och analyser.
Jag rekommenderar starkt att du låter din dagbok vara offentlig. Fördelarna med att ha en offentlig dagbok är många! Delar du med dig din dagbok på ett forum, t.ex. på binaryoptions.net, så kan andra som också handlar med optioner ge dig tips och goda råd.
Detta är mycket viktigt om du vill utvecklas snabbare.
Du måste dokumentera dina analyser som du gjort inför varje trade. Tack vare dagboken kommer du att alltid ha tillgång till dem. Skulle du glömma hur du genomförde din senaste trade som resulterade i en vinst, kan du enkelt bläddra tillbaka i din dagbok och snabbt komma ihåg dina analyser. Det är naturligt att vi alla, inklusive du och jag, gillar att briljera med våra framgångar, inte våra misstag.
Trots detta måste du skriva ner dina misstag, det är det enda sättet att kunna bli bättre efter en förlust. Det är inte samma sak som att fokusera på sina misstag! Man ska ju självklart ha en positiv inställning och fokusera på att vinna. Det jag pratar om är alltså att utvärdera sina misstag. Så, när du förlorar en trade, skriv ner vad som gick snett, vilka felanalyser gjorde du?
När du inser att du har nämnt samma misstag i din dagbok för tredje gången (förhoppningsvist så ska det inte behöva gå så långt), lovar du dig själv att aldrig göra om samma fel.
Det fungerar faktiskt för mig! =)

Hur utvärderar du dina trades? Först, börja genom att markera din ”entry” och din ”expiration” på grafen som du använder. Om du använder Metatrader 4 så kan du välja Pilar i verktygslådan som heter ”Arrows”.
Sedan kan du ta en skärmdump, klistra in bilden i din dagbok och skriv om hur du övertygade dig själv om att det var en bra trade att ge sig inpå. Försök att besvara på följande frågor i din dagbok:
– Varför ville du ta just denna trade?
– Vad var det som bekräftade den precisa tidpunkten för din entré i traden?
– Vilka indikatorer spelade roll i ditt beslutsfattande?
– Du vann/förlorade på grund av?

Här är ett exempel:

fig1

I bilden ovan kan man se min ”entry”, pilen upp. Stjärnan är sluttiden för min trade, dvs expirationstiden.
Notera även att jag ritat två horisontella linjer, guldfärgade. Dessa linjer visar ”support”(stöd) och ”resistance”(motstånd).
Linjen A visar översålda platserna.

Texten nedan är relaterad till bilden ovan, den är från min dagbok.
————————————————————————————————————————-
EUR/JPY 20140120.
Valutaparet bröt upp över ”support 1” och såg ut att vara översåld under flera olika tidsfram.

Väntade på att hitta en bra entry på 1-minutsgrafen för en 15-minuters Call Option.
Utförde min trade där pilen pekar upp, stjärnan visar var min trade upphörde.

Första gula linjen från botten och upp är en ny support som nyligen hade varit resistance
där priset hade nuddat vid innan. Priset bröt över den första gula linjen och bekräftade därmed
möjligheten att köpa en Call Option.
————————————————————————————————————————-


Om du inte kan besvara frågorna ovan när du tradear, beror det på att du gör något fel!
Det kan tyda på att du ännu inte riktigt förstår hur den strategi du använder fungerar.
En strategi kan bestå av många komplicerade detaljer som tar tid att bemästra.
Det kan också bero på att din strategi helt enkelt inte är tillräcklig.
Då ska du istället spendera mer tid på att fortsätta studera och försöka komplettera din strategi med fler moment.

Avslutningsvis vill jag påminna dig om att föra dagbok och att alltid utvärdera dina resultat!
Om du är nyfiken på min strategi så planerar jag att presentera den här.
Jag kommer att ha en genomgång, steg för steg, inklusive exempelbilder!
Vi ses då!

/Okane

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Bli en erfaren trader, 5.0 out of 5 based on 1 rating